Трети смъртен случай след менингит отчитат епидемиолозите в Бургаско от

...
   Трети смъртен случай след менингит отчитат епидемиолозите в Бургаско от
Коментари Харесай

Черна вест току що! Сподели с всички защото е важно! Преди малко обявиха, че е починал


 

 

 

Трети смъртен случай след менингит регистрират епидемиолозите в Бургаско от началото на годината. За новия, съдбовно приключил, здравен случай оповестиха през вчерашния ден от Регионалната здравна ревизия в града.

" Починал е мъж от община Бургас на възраст над 65 години. Диагнозата му е доказана от лекарите – бактериален менингит и менингоенцефалит със стафилококов генезис “, разясни представителят на РЗИ Елица Карагьозова, представена от " Черноморски фар ". Предишните два случая, приключили със гибел са от лятото. През юни и август починаха възрастни дами от общините Царево и Руен. Менингитът е евентуална животозастрашаваща зараза на обвивките на основния и гръбначния мозък.

Оставен без лекуване, може да докара до оток на мозъка и следващо инвалидизиране, кома или гибел, осведомят експертите. Заболяването се провокира от разнообразни причинители, като бактерии, вируси, гъби, реакции към лекарства и отрови от околната среда.

В случая става въпрос за бактериален менингит, който е най-сериозната форма на менингит. В 20-25% от случаите може да приключи съдбовно, даже и на фона на лекуване.

Причинителите на стафилококов менингит са бактерии от жанр Стафилококи - сферични, грам-положителни бактерии, които създават редица отрови. Най-чест извършител от тази група е Staphylococcus aureus. Предразполагащи фактори са инвазивните процедури на нервната система, при които не е спазена асептика. Лечението на стафилококов менингит постанова незабавна хоспитализация и високи дози антибиотични средства, които могат да бъдат въвеждани и интертекално  - в гръбначномозъчния канал. За съжалание, медицинските екипи не са могли да спасят заболелия възрастен мъж от Бургас.

Здравните управляващи оповестяват още за един случай на лептоспироза. Заразил  се е още веднъж мъж от Бургас, пенсионер. Инфекциозната болест е известна още като заешка тресчица. Заразяването при индивида става нормално при контакт с болно куче или при допир със застояла блатна вода, нечиста с урината на заболели животни.

Човекът боледува от двете форми на лептоспирозата: едната протича тежко с жълтеница, наричана заболяването на Вейл, а другата без жълтеница и е известна като водна тресчица, обясниха специалисти. Сред чревните болести, с изключение на обичайните ентероколити, от които са изумени 14 души, има също един болен от кампилобактериоза и три от ротавирусен гастроентерит.

Потвърдени са трите случая на вирусен хепатит от миналата седмица. В същото време са регистрирани нови три, стана ясно още от седмичния бюлетин на РЗИ.

 

 

Блиц

 

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР